top of page

De Voorbeeldige Voedseltuin is een plaats waar - zowel de geïnteresseerde als de toevallige passant - al doende, voelend en proevend kennis kan maken met het reilen en zeilen van duurzame en gezonde voedselvoorziening in de stad. Dat gebeurt middels informatieborden en kunstwerken in de tuin zelf en aan de hand van activiteiten, presentaties en workshops.

Je kunt individueel, met je kids of vrienden deze educatieve tuin bezoeken. Maar juist ook als klas, team  of organisatie. We bieden workshops en presentaties aan op het gebied van moestuinieren, circulariteit, koken, gezonde voeding & kunst. Daarnaast is de tuin een inspirerende locatie voor tal van gelegenheden. De Voorbeeldige Voedseltuin leent zich tevens goed als casus voor onderzoek en onderwijs. Wij staan altijd open voor samenwerking op het gebied van informatie-uitwisseling, onderzoeksprojecten of innovatieve programmering anderszins. 

Voorbeelden van de mogelijkheden:

  • Een rondleiding door de tuin met een uitleg over stadslandbouw (20 min)

  • Een kleine workshop, zoals: jaarrond moestuinieren of wildplukpesto maken (1,5 uur)

  • Een grote workshop, zoals: een circulaire kas bouwen of een culinaire workshop gericht op gezonde gewassen (een dagdeel)

  • Een presentatie, bijvoorbeeld: de toekomst van voedselvoorziening in de stad (1 uur)

  • Een plek om onderzoek te doen voor onderzoek of een schoolopdracht

  • Een locatie voor je evenement midden in het groen

Een ander leuk idee of wil je wel een keer met ons samenwerken? Contacteer ons via: voorbeeldigevoedseltuin@gmail.com 

bottom of page