Over het programma

Als terugkerende activiteit zal elke woensdag van 10:00 - 13:00 en donderdag van 11:00 - 16:00 in elk geval een van de drie partijen aanwezig zijn om geïnteresseerden uitleg te geven en vragen te beantwoorden over het project. Daarnaast hangt in de info kiosk een rooster met de aanwezigheid van ons team per week. De info kiosk is van woensdag t/m zondag open tussen 10:00 - 17:00

Vanaf augustus 2021 zullen er met regelmaat workshops en activiteiten worden georganiseerd in de tuin. Daarnaast zullen we ook de onderstaande activiteiten van onze buren laten plaatsvinden rond de tuin om de ontwikkeling goed te kunnen delen met het publiek maar ook om meer mensen kennis te laten maken met de tuin. Vandaar dat we ook veel van onze programmering zullen koppelen aan bestaande programmering van Elixer en lolaBuitenpost; voor extra binding met de buurt en een natuurlijke groei van de aanloop. Uiteraard zullen er buiten deze van tevoren vaststaande activiteiten ook organisch nieuwe activiteiten ontstaan.

Restaurant Elixer organiseert elk jaar in september op de verjaardag van het gebouw in samenwerking met de medegebruikers van lolaBuitenpost een gratis buurtontbijt. De edities van 2021 en 2022 zullen in de tuin plaatsvinden en ook worden bereid met de overschotten uit de tuin.

In oktober zullen we een oogstfeest organiseren voor de vrijwilligers en buurtbewoners. We zullen in november 2021 een workshop organiseren waarin de participanten leren hoe ze de moestuin winterklaar kunnen maken.

 

In april 2022, één jaar na de start van het project zullen we de handleiding presenteren en de eerste exemplaren uitgeven.