In de tuin...

DSC_0617.jpg
DSC_0640.jpg

In de tuin staan 40 moestuinbakken, er komt begin 2022 een kas voor het opkweken van onze gewassen, en in de zomer een duurzaam waterpunt dat ons dakwater opvangt en waarmee we op die wijze met regenwater kunnen wassen en bewateren, er staan twee wormenbakken en een composthoop, een reeks kunstwerken en een buurtschuur met tuingereedschap dat kan worden uitgeleend aan buurtbewoners.

 

Het uitlenen van het gereedschap gaat via Elixer, zij beheren immers ook al de uitleen van kinderboeken, bordspellen en klusgereedschap in lolaBuitenpost. In samenwerking met Kipgoed beheren wij ook een mobiel kippenhok met 61 kippen en één haan.

We hebben niets in de volle grond geplaatst zodat de tuin verplaatsbaar blijft. Ook proberen we in de hoogte te werken om ruimte te besparen.

Om de tuin te bewateren willen we gebruik maken van regenwater, hiervoor willen we een watertoren bouwen van een oude IBC-tank. In samenwerking met architecten van Studio Buitenpost willen we een constructie maken die voor constant stromend water zorgt en ook het dakwater van het gebouw van lolaBuitenpost afvoert.

 

Aangrenzend willen we een wastafel maken waar de groentes en overige oogst kan worden gewassen en drinkpunt met kraanwater. Daarnaast plaatsen we ook een oppottafel en bloempotten voor het opkweken en overpotten van de planten.

De educatieve kant van de tuin

De informatieborden & routing spelen een prominente rol in de tuin en zijn zo gemaakt dat ze begrijpelijk en informatief zijn voor jong en oud, leek en kenner. Naast informatie borden maken we ook gebruik van meer kunstzinnige duiding in de tuin.